26 February 2013

Asua ja Potteria

Aurinko vähän pilkahti; aurinkolasit esiin!! (omg tuleekohan seuraavaks bikinit :D) Tää on oikeesti eilisen asu mutta, pieni huijaus aika ajoin on paikallaan.

Hurr derp
 

EI ollu kylmä! Mutta silti, tarjoon kuvat myös takin kanssa :):


 Ja huivin :D!


Jotenkin päädyin tänään johonki satunnaiselle Potterfanisivulle fb:ssä ja selasin kuvia höhötin itekseni kotona tuntikausii:


Tää ja muita Potterfanijuttuja löytyy ihan kivasti täältä
Sitten jotenki päädyin etsyyn jatkamaan tätä pottersekoilua; toi on niin ihana toi seinäjuttu, ja mulla on paikka mihin oon jo pitkään ettiny seinädecojuttua, mutta ennoo löytäny semmosta sopivaa. Justiinsa jotain tekstiä oon siihen kaavaillu. Ja koska meillä (mulla) on ollu ideana sisustaa meijän koti vähän sellasella "nörttiotteella" (vähänkö hölmöö sanoo noin), mm. NESpelit komeilee olkkarin seinällä hyllyssä kaikkien nähtävillä, feikki Space invaders tarroja keittiössä jne. Niin toi sopis aika kivasti myös teemaan :3 Löysin myös superin sieppikorun ja muuta must have tavaraa etsystä, jotka lähtee tilaukseen.

Lääkäriki sitten jakso soittaa mun testituloksista ja infos sitten että mulla on/oli sellanen virus mikä on nostanu mulle hullut tulehdusarvot  ja koko homma olis pitäny hoitaa antibioteilla, mutta np meikähän parantelee sitten ilman. Ei ihme et oon ollu ihan poikki tosta kipeenä olosta ja on edelleen ja pientä lämpöä välillä. : // moimoi

20 February 2013

Jäistä ♥

Uumama kävin antamassa tänään vähän rakkautta jääkiteille ♥. En tiiä mikä noissa mua viehättää, ne on vaan niin nättejä kun valo osuu niihin, ja löydän itteni joka talvena tän saman asian kimpusta. Olisin halunnu kuvata koko päivän, mutta koska kuume painaa edelleen ni se vähän rajotti totakin asiaa. Muistakaa että klikkaamalla noita kuvia saa katottuna isompina jossa ne oikeesti näkyy kunnolla. Mutta anyways, jäätä olkaa hyvät:


Tää oli ensimmäinen kun pääsin tositoimiin tolla uudella nikonilla, oon kyl tosi tosi tyytyväinen tähän, tosi mukava :) käytössä oli siis nikon d5100 perus kittilinssillä

Kuumehoure lomapostaus

Niin vihdoin se kauan odotettu Vuokatin loma koitti, ja nyt ollaan kolmatta päivää lomailemassa.

Kuinka ollakkaan terveyden puolesta koko homma ei ihan natsannu, ja oon kituutellu täällä 38 asteen kuumeessa. Oon muistaakseni aikasemminki täältä muutama vuosi sitten postannu. Elisiis tää on tällänen mökkikylä, missä porukoilla on osake, ja täällä voi tehä kaikenlaista talviaktiviteettiä; Luistella, hiihtää, lasketella, ajella moottorikelkoilla, ratsastusta, koiravaljakkoajelua... Tähän oli viereen on avattu Angry Birds puisto jonkin aikaa sitten, ja meillä on osakkaina oikeus käydä lillumassa lomakylän kylpylässä käytännössä loputtomasti ilmaseks. Meillä on sulkapallokenttä varattu joka päivälle jne.

Eli siis tekemisen puutetta ei ole, mutta musta ei oo tekijäks. Oon teknisesti vaan maannu sairaana kämpillä koko loman... Laskettelemaan olis pitäny tänään mennä, mutta koska kuumeessa se ei hirveesti kannata, niin poikaystävä joutu sitten viemään siskon rinteeseen :/.





Pokemonia on tullu pelailtua aika rankasti, kun sitä on niin helppo pelata sängynpohjalla. Ja hyppypuku on ollu kovassa käytössä.



Eilen oli pakko lähteä ulos mökistä, ei vaan pää kestä lopuntonta makaamista kun muut käy tekemässä kaikkea kivaa. Joten löysin jotain mun terveydentilalle sopivaa: arcadepelejä! Tai tarkemmin, Tron pinball! Aika surullista et tää on ollu yks loman kohokohdista. : ((














Tänään koitan vääntää itteni 600mg särkylääkkeillä hohtokeilaamaan, ja ulkona on aivan ihana ilma kuvailemiseen, jäätyneitä lumisia puita ♥ toivottavasti mulla on myöhemmin jotain muutaki postattavaa kun kuumelöhöilykuvia!

16 February 2013

Kuumehoure Pokémonpelipostaus

Sain vihdoin osani sairausaallosta mikä on riehunu kavereilla, perheellä ja töissä. Julistin jo että "joo ei muhun mikään tartu, supervastustuskyky junou". Mutta sieltä se tuli, lämpöä oli jo toissapäivänä illalla, mutta aattelin että kyllä tää tästä "en tuu kipeeks ei ei", vitamiineja naamariin, finrexiniä litra kaupalla kurkusta alas. Olin kuitenkin myös eilen normaalisti töissä, vaikka aamullaki olo oli heikko, pääsin sitten iltavuorosta kotiin niin pari kaveria sitten päätti tulla käväsemään, ja aateltiin lähteä yhille tai kahille. Ihan silleen rennosti. No kas kummaa pilkkuunhan asti se meni tietenkin. Aamulla heräsin ihan hirveestä kuumehorkasta, joka oli tosi pettymys kun tänään piti olla se The ilta tänä viikonloppuna, ja suunnitelmia oli vaikka miten : (. 

Aloin sitten pelailemaan sohvanpohjalla Pokemon Black kakkosta, kun sen muutama päivä ilmestymispäivän jälkeen ostin, mutta jotenkin se oli jäänyt vaan nököttämään mun DS pussukkaan muiden pelejen kanssa. Aloin samalla miettimään yleensä mun Pokemonin pelaamista, että siitä olis ihan hauska kertoo täällä blogissa. Ehkä vähän hassua, että pokemon aika iso juttu vieläkin tälläsellä melkein 20 vuotiaalla muka aikuisella.


Kaikki mun omistamat Pokemonpelit ja no, noi konsolit tossa ihan selvennykseks, vanhimmasta uusimpaan. Lisäks löytyy Nintendo 3DS, sekä Game Boy Advance. Halusin kanssa tässä vilauttaa mun pokemonkorttikokoelman, johon mulla on siis tarkotuksena kerätä kaikki alkuperäset 151 pokemonkorttia. Muutama ekan painoksenki kortti löytyy ♥. Ja sitten tossa on toi  tarrakansio, mistä en jaksa erikseen ottaa sisällyskuvia, mut oli mun elämäntyö jossain 4-5 luokalla kerätä toi täyteen, jossa melkeen onnistuinki!

1. Generation 
Toi vihree Game Boy color oli se mun ihan ensimmäinen pelikonsoli ikinä, ja Pokemon Red mun ensimmäinen peli. Mun äiti oli aina kauheesti pelaamista vastaan, ja sain ite säästää viikkorahoista rahat näihin kahteen. Vaikee lapsuus, kyllä : D. Muistaakseni kuitenkin mun synttärit sattu olee just holleilla ku olin puol vuotta säästänyt ja sain apua kanssa vähän vanhemmilta. Rediä sitten tuli tietenkin hakattua läpi monet monet kerrat, pelattuja tuntimääriä en ees haluu arvailla. Pokedexiä en ikinä saanu täyteen koska olin niin ronery mun pokemonharrastuksen kanssa, että en vaan yksinkertasti omistanu kaveria joka olis voinu auttaa sen täyttämisessä. (Siis pokemon redissä ja bluessa on eri pokemoneja, joita pitäis vaihella kavereiden kanssa että saa sen pokedexin täyteen)

Blue, yellow ja Game Boy colorin pikachu edition on ostettu vaan täyttämään kokoelmia nyt myöhemmin, ebaystä ja huuto.netistä.

Nintendo 64 Pokemon Stadium on tossa ihan vaan komeilun vuoks :) täähän oli ihan mahtava kun oli kuusnepalle ohjaimeen sellanen kiinnitettävä jutun mihin sai liitettyä noita colorin pelejä ja pysty pelaamaan telkkarin kautta noita ensimmäisen generationin pokemoneja : D.

2. Generation
Tässä vaiheessa olin vaihtanu muuton yhteydessä koulua ja saanu pokemonkavereita. : D Kaverin Goldia tuli hakattua aika hurjasti, mutta tottakai jouduin sen sitten kuitenki palauttamaan jossakin vaiheessa, ja multa puuttuu kokonaan 2 generationin pelit omasta kokoelmasta. Haaveena olis ostaa sellanen peli missä olis laatikot ja ohjekirjat ja kaikki tallella. (CIB)

3. Generation
3 generationin ensimmäinen peli oli Pokemon Sapphire (gogo team aqua!), joka tuli sitten lainattua myöhemmin kaverille joka sen sitten hukutti. (moikka kaikki vaivalla grindatut pokemonit) Sain sitten pokemon Emeraldin joululahjaks, tais olla ainoo asia mitä ees toivoin sinä jouluna. Tässä vaiheessa mulla oli ihan mukavasti kavereita keiden kanssa pelailla ja vaihella pokemoneja, ja mm. Leaf Greenin ja Fire Redin hankinnat päätettiin aina että ketä ostaa minkä että saadaan kaikki versiot kaveripiiriin.


DS Gen. Pelit

Platinum
Ostin tän vähän kokeilumielellä, että toimiikohan pokemon vielä näin vanhana (olin kaiketi 16v silloin). Olin pitäny jonkunverran taukoa pokemonpeleistä, ja olin mun ensimmäisessä kesäduunissa, jonka jälkeen sitten ostin DS liten ja Platinumin. Tavallaan vähän myöhässä, Diamond ja Pearl jäi iiiiihan kokonaan välistä. Nää oli myös niitä pahimpia teinivuosia että mielessä pyöri muitaki juttuja ku pokemon :D.

Näinä aikoina aloin tajuumaan jotain pokemonien IV/EV systeemeistä, ja aloin jonkunverran panostaa pinnan alla pelissä tapahtuviin laskelmiin, movesetteihin, yleensäkin aloin pelaamaan vähän kilpailumaisemmalla otteella.

Heart Gold/ Soul Silver
En vieläkään osaa päättää onko nää mun lemppari pokemonversiot ikinä, vai onko se Pokemon Emerald. Näissähän tuli mukana sellanen ihana askelmittari/tamagotchin tyylinen juttu mihin pystyit ottaa pokemonin mukaan ja vaikka kaupungille lähtiessä "kävelyttämään" sitä. : D ihan hauska idea, vaikka sen kanssa en paljoa jaksanu sähläilläkään. Tykkäsin kanssa hurjasti siitä että pokemon ku pokemon seuraa perässä hahmoa, minne vaan meneekin. Silleen jännästi bondaa paremmin pikseliöttiäisten kanssa. + Pokemon athlete nomnomnomm

Pokemon White
Tän päätin ottaa ihan heti ilmestymisäivänä, mistä sitten onki jo blogissa postaus, Tässä linkki. Myös kun osti heti ilmestymispäivänä/sen ympärillä sai passin, jolla sai haettua Victinin. Myös Celebin sai haettua muutamista Anttiloista silloin jotka Elinan kanssa käytiin hakemassa.

Pokemon Black 2
Viimevuoden lopulla tullu pokemon, "kehittyneempi versio" pokemon whitestä ja blackistä. Joka vaikuttaa itseasiassa paremmalta kun alkuperäset pelit, tai erillaiselta, paremmin lähestyttävältä, ja paikka paikoin syvennetyltä ja parannellulta. En oo vielä pelannut puolikaan koko pelistä, mutta nyt kun oon kipeenä ja ens viikolla on odotettavissa ainaki 12 tuntia junassa matkustamista, niin eiköhän tätäki tuu pelailtua taas :).


Pokemonkorttikansio
Sain vähän yli puol vuotta sitten idean kerätä "palan lapsuutta takasin" elikkä pokemonkortteja :). En tiiä missä vaiheessa ne mun keräämät ihan alkuperäset pokemonkortit on kadonnu. Tilaan siis noita kortteja ebaystä silloin tällöin täyttääkseni kansiota. Multa löytyy special edition kortteja ja 1 painoksen kortteja jne. Oon ihan sekasin ku postilaatikosta tulee kirje mistä löytyy kiiltäviä, melkein minttukuntosia pokemonkortteja. : D. Seassa näkyy kanssa vähän uudempia pokemonkortteja, jotka on siinä vaan ihan pitämässä paikkaa vanhemmille versioilleen, kun haluun että noi on kaikki ensimmäisestä viimeseen oikeessa järjestyksessä :)



Ymmärrän et osa saattaa olla aika järkyttyny niistä ainakin tuhannesta- kahestä tuhannesta tunneista mitkä on käytetty pokemonpelejen pelaamiseen, keräilyyn jne, mun pokemoninnostuksella on juuret ihan lapsuuteen ja pelit on kuitenkin paljon syvempiä kun "jeejee pikachu pomppii ympäriinsä thunderbolt". Mulla on muutama muukin +20 vuotias ystävä joka fanittaa ja pelaa pokemoneja ihan kympillä.


Toivoisin et saisin lisää pelikavereita! Pokemonpelurit, minkätasoset vaan, ilmottautukaa! :)

14 February 2013

Purur Valentines




Kuvaspämmillä on aina erittäin hieno alottaa! (ton valopurkin kanssa oli liian kiva riehuu) Käytiin tsekkaamassa pikkusiskon koulun musiikkiluokkien konserttia ja sain kuvattua videolle kaikki kolme biisiä mitä sisko luokkineen esitti :) hauskinta näissä tapahtumissa aina on kuulla nelosluokkalaisten tyttöjen mielipiteitä mun vatteista/hiuksista :D. "toi ja toi sano et näytät ihan mallilta ku oot nii pitkä" yeaaaa right, ei noi monsterikorot auta yhtään asiaa... Mut siinä vaiheessa ku kuvasin kaikkien vanhempien päiden yli videolle esityksiä, huomasin että paras kenkävalinta mitä olis voinu tehä :), lavalle esteetön näkymä! Vähän liikuttumisen hetkiäki tuli koettua kun musiikkiluokat laulaa vieläki samoja kuorolauluja ku mä ite aikoinaan musaluokalla :,) voi niitä aikoja.

Nyt kun ei oo asunu about neljään kuukauteen kotona, ni kaikki tollaset siskon konsertit ja veljen lätkämatsit ja muut, mihin en olis aikasemmin ikinä jaksanu raahautua, on niin ihania käydä ku pääsee moikkaamaan perhettä ja tekemään jotain yhessä. Ja ensviikolla pääsen onneks koko perheen lomalle viikoks Vuokattiin, niin ei ainakan tuu ikävä.


Pinkkitukka on kyllä melko raskauttava, vie niin voimaa muilta kivoilta väreiltä, niinku mm. punaselta :/... ps. tollaset varpaat auki kengät ei oo oikeesti kylmät lumikeleillä, se on ihmeellistä! 

Hyvää ystävänpäivää kaikille toivottavasti saitte pajon suklaata ja lahjoja ja haleja ja pusuja!

13 February 2013

Crazy color candy floss

mmmmmoi! Rupesin tänään sotkemaan crazy colorin suht uuden sävyn, candy flossin kanssa. Tein ensin vielä vähän vaalennusta pohjalle ja ajattelin että joojoo kyl tää tästä, hyvä tulee. Mulla käy mun hiussotkujen kanssa aina näin. Tiiän, että mulla ei oo mitään mahdollisuuksia onnistua, mutta silti mun on ihan, ihan pakko kokeilla. Eli siis vaalensin vielä kerran tota edellisessä postauksessa näkyvää oranssinblondia, ja se vaaleni jonkun verran, jonka päälle aloin sutimaan candy flossia, joka näytti suoraan purkista tältä:


ajattelin vielä että joo, hmm kyllä se voi toimia : D. Ihan vitivalkoseen juurikasvuun tää oli ihan fine, tuli sellasta baby pinkkiä, oikeestaan tosi mukavaa pastellivaaleenpunasta, niinku tossa tupsussa. Mutta, keltasiin kohtiin, ei mitään. Vaan todella pientä värimutosta oli havaittavissa. Mikä sinäänsä ei ollu kovin yllätys, mutta kun oli pakko kokeilla. Siinä järkytyksen (tai realismin) tullessa vastaan mietin että mitäköhän oon taas tekemässä, juoksin paniikissa hakemaan mun shokkivärikokoelmista pullon vähän järeämpää pinkkiä ton candy flossin avuks, käteen tarttui crazy colorin pinkissimo.


Pinkissimohan on ihan hothot, ihan magneta pinkki joka on tosi kiva, ei siinä mitään, mutta tässä kaikessa sähläyksessä candy flossin mukaan sekotettuna, tuli lopputuloksesta hiukan sekasävynen:



 

Ei, en ole ylpeä tästä eksperimentaatiosta, mutta tulipahan tehtyä. Kyllä nää pinkit aina jossain vaiheessa halistuu siihen babypinkkiin päin. Olis vaan pitäny säästää rahaa ja käyttää mm. just tota pinkissimoa hoitoaineeseen sekotettuna, että olis saanu sen pastellisen silauksen. No mutta nyt mulla suoraansanottuna päin persettä ei vaan leikatut, vaan myöskin värjätyt hiukset! Hoorayyy. :/.

Tosiaan ja crazy colorilta on tullu muitaki kivoja sävyjä ton candy flossin mukana, siinä oli ainaki vaaleensinistä ja olisko ollu liilaaki. Ei toiminu oikeen mulle niinku odotettu, mutta täysin vaaleella pohjalla varmasti aivan ihania pastellisävyjä ♥ tui tui. Oon muutenki ihan pää pyörällä pastellisävyistä vaatteissa ja myöski sisustuksessa. MUST HAVE. 

JA AIVAN MAHTAVAA keksin ammatin mihin hakea töihin, sitten ku semmonen hetki koittaa. Oon viihtyny jo sen pari hyvää vuotta palvelutorimyyjänä, tykkään mun työstä, rakastan mun työkavereita jne. mutta alle parikymppisenä en vois ainakaan ite kuvitella jääväni jumittamaan yhteen työpaikkaan. Joten, oon kypsytelly jo pari päivää aika kehittämiskelposta ideaa; Pelikaupan myyjä. Sain tän idean itseasiassa kaverilta joka ajatteli hakevansa pelikauppaan ja tajusin että ei, miks en oo ite keksiny tätä aikasemmin. Parasta mitä voi olla, yhdistää työ ja asia mistä tykkäät/tiedät jonkun verran, toimii. + Ei luulis Merkonomin papereista haittaakaan olevan. Pitäis vaan nyt löytää jostain avoimia paikkoja, tai ottaa vaan rohkeesti yhteyttä paikallisiin putiikkeihin ja heittää vapaamuotosella työhakemuksella ja cv:llä. Tää ajatus on saanu muhun niin paljon energiaa etten malta pysyy shortseissani :3 hihihi.

ps. tiedän että mun isot hyökkäävät naamat on oikeen nautittavia tässä postauksessa.

12 February 2013

hurpin in mickey pants

Päätin mennä tänään punasilla yksityiskohdilla, mikkihiirihousuilla ja raitapaidalla. Unohtamatta kuitenkaan ylipolvensukkia, noi on super love sukkahousujen kanssa!









Pakko kyl sanoa että korolliset kengätki pitää paremmin tuol lumikinoksissa ku converset, töpsöttelin ku pingviini tuol maastossa ettei noi lättäpohjat sudi pois alta. MUTTA tän talven saldo: 0 kaatumista! (Ei sais sanoo näin...)

Koitettiin ottaa vähän tollasii hyppykuvia, niinku toi viimenen. Tuli kyllä aika kivoja, mutmut tämmönen cropattu versio taitaa olla ainoo julkasukelponen muoto niistä.

Pakko jatkaa How i met your motherin katsomista, see ya!

10 February 2013

Lace & Ninjakicks

Käytiin ihan sunnuntaipäivän ratoksi Verkkokaupassa harjottelemassa ninjapotkuja.
(siis lääppimässä mekaanisia näppäimistöjä ja tarkistamassa muotoilurautatarjonta)


Tosin mukaan tarttui ainoastaan verkkokaupan sipsejä, kun en oo vielä varma sijoitanko GHD:n suoristusrautaan.


Olin onnesta soikeena kun huomasin aamulla että mittari oli menny plussan puolelle. JES, sukkahousut ja hame päälle! Ja aurinkokylpemään räntäsateeseen :) Kylmä ei kyllä tullu kertaakaan, luontainen lämmöneristys taitaa toimia >:D.

Rakastan tota Zaran hametta, ah se on niin kaunis.

Tässä vilahtaakin Dinskon alennuksesta 25 eurolla haalitut platformit, joille aion tehä vähän tuunausta :)


Edellisessä postauksessa totesin, että haen hyvitystä Hairstoresta tän mun letin tuhon takia, soitin ja ilmotin että tuun "reklamaatiokampaajalle". Sain ajan, pahoteltiin tilannetta jne. Kunnes sit rupesin miettimään, että miks menisin takasin sinne. Luotto meni taas koko puljuun >: Jos myisin jollekki läpimädän kalan, ja se tuo sen mulle takasin, että "tää kala oli mätä", niin en usko että sitä hirveesti huvittais ottaa toista kalaa multa. Get the point?






9 February 2013

Nikon d5100

WOWOO! Eilen illalla käytiin 5 minuuttia ennen sulkemisaikaa seikkailemassa Espoon Lommilan Gigantissa hakemassa noutopisteestä Nikon 5100d! Mukana tuli runko ja nikonin 18-55mm vr objektiivi, eli siis ihan perus kittipaketti.


YEaa ei tarvii enää kärsiä kamerattomuudesta! Viikko ilman kameraa alko jo tuntua oudolta.

Tietenkin räpsin kuvia joka ikisestä asiasta kotona ja testailin koko illan poikaystävän kanssa, mutta en usko että meijän testauskuvat koskaan näkee päivänvaloa.. Ja ihan hyvä niin. Paitsi, no tällänen ihana kukkakuva voi varmaan kuitata sen parinsadan kuvan kuvaspämmin esineistä ja meistä toisistamme : D Oikein mukavalta kameralta vaikuttaa, en malta odottaa tositoimiin pääsemistä.

 


Ennen Giganttiin ryntäystä kävin Eetun kanssa jumbon Hairstoressa hyödyntämässä City Shoppari alennuksen, eli Kun ostat hiuspalveluita, kaverin käsittely tulee ilmaseks kaupan päälle (taino- halvempi käsittely, tässä tapauksesa miesten leikkaus) ja täytyy kyllä sanoa että oli NIIN iso virhe mennä sinne. Lähestyin kampaajaa tällä mun omalla vanhalla hiustyylillä, siis näytin tän kuvan jne;


Ja mitä sainkaan! :D:D AIVAN JOTAIN MUUTA. Pituudesta lähti 5 senttiä, tuskin saan hiuksia enää ponnarille tökeröiden kerrosten takia, otsahiukset täysin pilalla... En ymmärrä miten ammattilainen voi tyriä näin pahasti. Nyt muistan miks en mee enää Hairstoreen. Aini muttaku oli hyvä alennus.. No en siltikään mee enää ikinä. Kiitos Hairstore Jumbolle tästä. Tosin, kaveri jolle tehtiin miesten leikkaus sai kyllä ihan asiantuntevaa palvelua, että kyllä niitä osaaviakin kampaajia hairstoresta löytyy. Mutta aina sinne mentäessä on kun ostais sian säkissä, ei voi tietää minkälaista laatua saa. : (


Luulisin että jonkunlaista hyvitystä vois tästä hakea : (( harmittaa vaan kun tossa menee taas monta kuukautta että otsahiukset kasvaa tohon mittaan ku mallikuvassa, ja mulla aiemmin..

Mutta nyt töihin! morjensta

8 February 2013

Hair color remove with vitamin C

Moikka, oon nyt pari päivää taiteillu C-vitamiinivaalennuksen kanssa, minkä löysin jonkin aikaa sitten netistä. En kuitenkaan löytäny kunnon kuvallista ohjetta mikä oikeesti näyttäis jokaisen kohan tästä  prosessista joten ajattelin että tällänen pieni tutorial olis mukava niille jotka käyttää tätä metodia ekaa kertaa hiusten vaalennuksessa.

Eli siis tää on samaa kategoriaa kun öljymuhitukset ja tiskiaineella pään hinkkaus, eli kotitekonen vaalennusmömmö. Innostuin tästä koska netistä mm. youtube videoissa näytti oikeesti että tää toimii, ja niinhän se toimikin. Yhellä vaalennuksella hiukset vaaleni mulla n. 1-2 astetta. hehkutettiin myös sitä että tää olis sellanen hiuksille hellä vaalennuskeino. Tein tän myös englanniksi koska en englannikskaan löytänyt kunnollista, kuvallista tutoriaalia :).
Hiya, I didn't find any cool and clear tutorial of "how to fade your hair color with vitamin C". Mostly there is youtube videos with someone blabbing about how great this method is, but at least I didn't find a clear, step by step pictures "for dummies" : D. SO I decided to do one for the one's wondering how to do it. English translation is on these gray background colored boxes!
STEP 1
Tarvitset / You will need...


Perus C-vitamiinitabletteja; Käytin C-max strongia, jotka on 500mg. Luin jostain netistä et joku oli käyttäny pore C-vitamiinitabletteja tähän mut en oikeen suosittele : D.

Shampoo; Head & Shoulders välkky ympäri internetsejä tän c-vitamiinivaalennuksen yhteydessä ja poikaystävällä sattu olemaan sitä, niin kokeilin sitäkin, hyvin toimi, ja hyvin toimi myöskin tollanen ihan perus Lórealin shampoo. Eli siis tällä shampoolla ei oo niinkään väliä, mutta en suosittele mitään kampaamotasosia shampoita tähän, koska ne menee ehkä vähän hukkaan :)

Vasara; jeejee pääsee riehumaan tän kanssa : D vitamiinipillereiden muussaamiseen siis.

Myös:
Sekotuskulho, käytin pakasterasiaa koska siinä on helppo sit nuijia lisää noita c-vitamiinimurusia, ja pakastepussia aluks jossa nuijin kokonaiset pillerit. Suihkumyssy etc on kanssa toimiva siinä muhimisvaiheessa, koska shampoota saattaa pikkasen valua. Ite käytin muovipussiviritystä, koska en omista suihkumyssyä.

Tää porsessi vie sellasen tunnin/puoltoista joten kannattaa varata myös aikaa! 

Basic C-vitamin; what I used was C-max strong (500mg). I haven't tested the effervescent tablets, but I did read somewhere that someone had used them, I don't think thats a good idea.  
Shampoo; I heard the Head and Shoulders will do good with this (yes it's my boyfriend's, that's why "for men"), and another I tried was the Elvital one. Any shampoo will do fine, just don't use a expensive salon shampoos, they will go to waste. 
Hammer; whohoo you are going to crush tablets with this :)

Also:
Some kind of bowl you can mix the powder and shampoo. I also used little plastic bag to crush the tabs, and plastic bag tuned with MacGyver style at my head to prevent the shampoo dripping all over the place :)

AND you will need about 1 h of time or more. This method of fading color needs time to work, so don't do this in a hurry.

STEP 2
Murskaus ja sekoitus/
Crush and mix!


Tän verran oon laittanu näitä tabletteja yhteen sekotukseen, täs on noin 15. Pidemmille hiuksille kannattaa laittaa pikkusen enemmän ja lyhyille vähemmän.
I use this much of vitamin C, about 15 tablets. If you have really long hair then use a bit more.
Into bag bag they go

Laitoin ekaks pussiin nää, ja murskasin vasaralla lattiaa vasten (alakerran naapurit tykkää) siitä sitten laitoin murskat tohon pakasterasiaan ja jatkoin murskaamista vasaralla kunnes siitä tuli hienoo jauhoa, ja sekasin vaan shampoon kanssa.
Then CRUSH WITH HAMMER, I did this on the floor (my neighbours probably hate me : D) at this point I moved the crushings to a mixing bowl and crushed some more with the hammer
 
..until it was nice powder:
then mixed it to the shampoo

 Jaa sekotus on valmis! Tästä tuli nyt sinistä sinisen shampoon takia, mutta esim. toi läpinäkyvä shampoo muuttu valkoseks sekotuksen jälkeen. Tosiaan mitä hienompi jauho ja parempi sekotus ni parempi.
And ta dah you have made lightner of your own :) so simple. It's blue because the shampoo is blue, if you have a transparent shampoo the mix will turn white.
Step 3 
Levitys ja vaikutus

Application

 Kastele hiukset ja kuivaa ne pyyhkeellä. Kannattaa pyyhekuivata niin hyvin ku pystyy koska tää vaihe määrittelee sen myöhemmän valumisen, eli mitä kuivememmaks saat tässä vaiheessa hiukset sen vähemmän myöhemmin valuu. Sitten seos hierotaan koko päähän ja hiusten pituuksiin/ niihin kohtiin mitä haluut vaalentaa. Tällästä shampootahnaa on tosi helppo levittää koko hiuksiin.
Then, wet your hair and towel dry it. Dry your hair as much as possible, if you leave your hair too wet, it will start dripping really badly. Then rub it all to your head, or spots you want to lighten. This one is really easy to apply :).
Ja sitten hiukset kiinni, ja suihkumyssyn alle/vaihtoehtoisen muovikassiviritelmän alle niinku ite tein, tää siis estää valumista. Oon antanu tälle sellasen 1tuntia/1,5 tuntia aikaa vaikuttaa, ja se on toiminu ihan hyvin. Odotusajan jälkeen huuhtele ja pese hiukset, suosittelen käyttämään vielä tähän päälle kunnon hoitoainetta/vähän aikaa vaikuttavaa naamiota tjsp, koska tää pikkasen kuivattaa :).
Then, use a shower cap or a plastic bag thingy like I did, or something that prevents dripping.
Leave it to hair. I left it for 1 / 1,5 hours. 

aaaand when the wait time is over, wash your hair. I suggest to use a conditioner after this, because the vitamin C makes the hair a bit dry.

And enjoy the results!
 
I went from this :
 TO THIS:


Elikkä tälläset tulokset neljän C-vitamiinivaalennuksen jälkeen, en siis oo käyttänyt yhtään mitään muuta. C-vitamiinivaalennus ei rasita hiuksia lähes ollenkaan (ainoo on se pieni kuivuus), ja on tosi halpa, C-vitamiinit ostin 7 eurolla ja halvimmat shampoot maksaa sen muutaman euron kaupassa, näistä siis saa sekotettua ainakin kuus vaalennusmössöä.

En oo vielä päässyt kokeilee tätä värjäämättömiin hiuksiin kellekkään, mut kun kattoo tota juurikasvua niin se ei kuitenkaan vaalentunu niin paljoa ku noi kohdat mihin on aikasemmin käytetty värinpoistoa pari kertaa. Tää on hyvä tekniikka jos haluu vaalentaa vaan vähän tai vaalentaa silleen et hiukset ei ultimaattisesti tuhoudu värinpoistoissa, koska en huomaa et tää olis kuluttanu mun hiuksia muuten, paitsi kuivattanu hiukan.

Sellanen varotus ettei kannata olla liian ahne ja tehä tätä liian montaa kertaa peräkkäin koska, ite ahneuksissani tein tän parin päivän sisään neljä kertaa ja viimesellä kerralla päänahka tuntu aralta, pikkasen kuumottavalta, joten kannattaa edetä vähän hitaammin.

Voisin kuvitella et tää olis aivan mahtava liukuvärjäyksen/ombren toteuttamisessa tai sit ihan vaan, jos haluaa pastellimpaa väriä pinkistä esimerkiks! Tää tosiaan vähän niinku... kuluttaa väriä ennemminki, kun sillä lailla "blondaa".

Ainoo mikä tässä mietityttää, et mitkä on ne vaikuttavat aineet shampoossa ja C-vitamiinissa jotka saa tän reaktion aikaan? Ilmeisesti C-vitamiinissa on jonkunlaista happoa joka reagoi mm. veden kanssa, ehkä se justiinsa saa shampoon kanssa sen reaktion aikaan.

Onko joku muu kokeillut tätä, tai tietääkö joku mikä on se reaktio tässä vois vaikuttaa?

With only four vitamin C treatments! Really. No bleaching or anything. Just the vitamin C and the shampoo. o___o it's amazing :O and the C-vitamin method is not damaging the hair, and it's really cheap! Shampoo cost around 3 euros and C-vitamin was like 7 euros. And you will get at least six treatments with those!

I haven't used the vitamin C method for uncolored hair, but it felt like the areas I had bleached couple of times before got lighter. The roots didn't lighten as much.. And I think that the vitamin C didn't really bleach the hair, it seems like it just faded the color. So if you are doing this and want to go absolutely blonde, you have to do some level of bleaching at some point :)

I don't have anything bad to say about this, but I did this 4 times in 2 days and my forehead turned a bit red and felt a bit tigly. At the fourth lightening session, I guess my skin didn't like the shampoo to be stick so long and so many times in my head or something. So I'll be taking a break with the vitamin C lightning for a few days now and later do it a couple times more to see if I can get my hair to REALLY blonde with this!

But I have to try this with bright colors like pink, which I assume to turn out to some kind of pastel pink :) I also assume ombre color is also doable with this method.

Have someone else tried this already or do you know what causes this lightening effect with shampoo and vitamin C?